Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Koalícia uzatvorila opätovné otvorenie druhého piliera

Koaličná rada Zobraziť galériu (5)
Koaličná rada (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Koaličné strany uzatvorili tému možného opätovného otvorenia druhého dôchodkového piliera.

Informoval o tom premiér Robert Fico (Smer-SD) po skončení utorkového zasadnutia Koaličnej rady. "Priamo som sa spýtal, či máme považovať návrh na opätovné otvorenie druhého piliera za oficiálny návrh na rokovanie Koaličnej rady. Bolo mi povedané, že ide o individuálny návrh konkrétneho poslanca a nie je to oficiálna požiadavka jednej z vládnych strán. Za týchto podmienok sme túto tému uzatvorili," uviedol Fico.

Predstavitelia koaličných strán hovorili aj o posilňovaní vianočného príspevku pre dôchodcov, o trinástom dôchodku, zvýšení príspevku pri narodení prvého dieťaťa, či o hypotekárnych úveroch a spotrebnom úvere pre mladomanželov. "Sú rôzne veľmi konkrétne návrhy, ale nemôžeme s nimi prísť dovtedy, pokiaľ nevieme či nám to finančná situácia umožní. Určite prídeme s ďalším rozšírením prvkov sociálneho štátu aj v roku 2009," prisľúbil Fico.

Koaliční predsedovia by sa mali do dvoch týždňov stretnúť s ministrom financií Jánom Počiatkom k príprave štátneho rozpočtu na rok 2009. Ako ďalej skonštatoval Fico, ekonomika ide, zamestnanosť rastie, inflácia je pod kontrolou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu