Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

EURO má priniesť aj zvýšený záujem turistov o Slovensko

BRATISLAVA - Slovensko môže vďaka zavedeniu eura predbehnúť ostatné krajiny Vyšegrádskej štvorky (V4) v náraste návštevnosti zahraničných turistov.

Podľa štátneho tajomníka Ministerstva hospodárstva (MH) SR Ivana Rybárika totiž zavedenie eura zjednoduší činnosti v oblasti cestovného ruchu. Euro má priniesť jednoduchšie, rýchlejšie a lacnejšie platby, ako aj cenovú transparentnosť, čo podľa neho umožní lepšiu orientáciu na jednotlivých trhoch. Ostatné krajiny V4 nám podľa Rybárika tento krok "ticho závidia".

Podľa riaditeľa Slovenskej asociácie cestovného ruchu (SACR) Martina Horvátha bude Slovensko komunikovať euro ako jednu z najsilnejších konkurenčných výhod, ktorá má zvýšiť počet zahraničných turistov. Viceprezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárii (SACKA) Róbert Kohlmann k tomu dodal, že jedným z hlavných pozitív novej meny odstránenie kurzového rizika vo vzťahu k ostatným menám.

Kohlmann poukázal aj na "staré" krajiny eurozóny, ktorých obyvatelia môžu zvýšiť záujem o Slovensko po prijatí eura z dôvodu zaniknutia efektu oslabovania eura voči korune.

Zvýšený záujem o Slovensko podľa jeho slov možno očakávať aj od občanov okolitých krajín, napr. Česka a Poľska, ktorí citlivo vnímajú zmeny cien spôsobené posilnením ich domácej meny voči korune a neskôr voči euru.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu