Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Z trhu musia stiahnuť ďalšiu autolekárničku

BRATISLAVA - Autolekárnička pre poskytnutie prvej predlekárskej pomoci First aid kit-Erste hilfe bandkasten-aptečka musí byť stiahnutá z trhu. Ide o autolekárničku výrobcu a distribútora spoločnosti žilinskej Panacea. Rozhodol o tom Štátny ústav na kontrolu liečiv (ŠÚKL).

Agentúru SITA o tom informoval riaditeľ ústavu Ján Mazág. Dôvodom stiahnutia autolekárničky je, že obsahuje dezinfekčný roztok Ajatin profarma tinctura. Ten neobsahuje schválené označenie obalu a písomnú informáciu pre používateľov.

Na vnútornom obale sú nesprávne uvedené nasledovné údaje: reg. číslo 32/0113/02-S, číslo šarže, dátum exspirácie, meno držiteľa rozhodnutia o registrácii a výrobcu: Profarma-Produkt s.r.o. J. nad Nisou, ČR. Autolekárnička je okrem výdajní zdravotníckych pomôcok a lekární aj v bežnej obchodnej sieti. Ide o druhú lekárničku tejto spoločnosti, ktorej stiahnutie pre spomínaný roztok nariadil ŠÚKL. Proti rozhodnutiu ŠUKL je možné sa odvolať do 15 dní od jeho doručenia. Odvolanie proti rozhodnutiu nemá odkladný účinok.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu