Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Microsoft očakáva v Číne zvýšený záujem o Windows Mobile

ŠANGHAJ - Americká spoločnosť Microsoft očakáva, že objem dodávok mobilných telefónov vybavených jej softvérom sa v Číne v budúcom roku viac ako zdvojnásobí. Dopyt po mobilných webových službách by mal rásť spolu so sprístupňovaním 3G sietí v krajine.

Benjamin Tan, zástupca čínskej divízie softvérovej spoločnosti, uviedol, že Microsoft v minulom roku v Číne predal viac ako 2 mil. licencií na svoj operačný systém pre mobilné telefóny, čo predstavovalo 10 % jeho celkového globálneho predaja. Ako dodal, v Číne možno očakávať obrovskú expanziu služieb využívajúcich technológiu 3G, medzi ktoré patria napríklad online hry, TV služby, rýchly internet a rôzne platobné nástroje.

Mobilná platforma Windows Mobile, ktorú Microsoft dodáva na svetové trhy, je kompatibilná so značkami mobilných telefónov ako Samsung, Motorola či High Tech. Podľa firmy Analysys International so sídlom v Pekingu, má počet predaných mobilných telefónov dosiahnuť 323,22 mil. kusov v roku 2011. V minulom roku sa ich v Číne predalo 149,13 milióna.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu