Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Fico: Euro bude pre Slovensko absolútne výhodné

Robert Fico
Robert Fico

BRUSEL - Predseda vlády SR Robert Fico vo štvrtok na summite Európskej únie (EÚ) uviedol, že prijatie eura bude pre Slovensko absolútne výhodné. "Chceme dokázať, že euro bude absolútne výhodné pre SR a jej občanov," povedal.

Podľa jeho slov bude predsedov vlád EÚ na summite zaujímať, čo chceme urobiť proti následným nárastom cien a inflácii. Preto ich plánuje informovať o opatreniach, o ktorých pred prijatím eura na Slovensku uvažujeme. "Byť v eurozóne bude veľmi dobrým ochranným štítom proti rôznym dopadom finančných kríz," zdôraznil Fico. Ako ďalej dodal, je otázne, či im krajiny s vlastnou menou dokážu odolávať. "Euro je dnes najsilnejšia svetová mena, preto by aj z týchto strategických dôvodov Slovensko malo urobiť všetko preto, aby bolo v eurozóne," uzavrel premiér.


Fico: K európskym socialistom sme vždy patrili

Strana Smer-sociálna demokracia k európskym socialistom vždy patrila, povedal vo štvrtok predseda vlády Robert Fico po stretnutí sociálno-demokratických predsedov vlád v Bruseli. "My sme vždy tvrdili, že sem patríme, takže je to veľmi užitočné nielen pre Smer-SD, ale aj pre celú vládu, pretože opäť prichádza úplne iný druh kontaktov do úvahy," povedal Fico. Ako ďalej dodal, Smer ako politická strana nikdy nespravila nič, čo by bolo v rozpore s princípmi socialistov v Európe a sociálnej demokracie. "Je dobre, že sme opäť v tejto rodine, do ktorej patríme," uviedol Fico. Počas stretnutia s lídrami, ktoré bolo prvým po dočasnom vylúčení Smeru zo Strany európskych socialistov (PES), preberali agendu summitu i vnútrostranícke témy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu