Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Národniarom sa nepozdáva zavedenie eura v roku 2009

Predseda SNS Ján Slota
Predseda SNS Ján Slota (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Vstup Slovenska do eurozóny od 1. januára 2009 sa nepozdáva vládnej Slovenskej národnej strane (SNS). Strana sa podľa jej predsedu Jána Slotu chce o zavedení eura už v budúcom roku ešte rozprávať s koaličnými partnermi.

„Som zaskočený obrovskou recesiou ekonomiky USA. Táto recesia skôr alebo neskôr bude mať dopady aj na európsku ekonomiku. Chcel by som navodiť témy rozhovorov aj na túto oblasť. Aj na vstup do eurozóny,“ povedal dnes Slota pre agentúru SITA. Predseda národniarov si myslí, že nálada medzi obyvateľstvom o prijatí eura nie je práve najlepšia. „Štatistiky hovoria, že drvivá väčšina občanov Slovenska nie je naklonená prijatiu eura. I keď ekonomické výsledky SR sú veľmi dobré,“ uviedol.

Slota však zároveň pripomenul, že deficit sa znížil na dve percentá, čo je hlboko pod požiadavkami EÚ. „Takže my spĺňame s vysokou rezervou všetko, čo bolo od nás požadované. V nadväznosti na recesiu ekonomiky USA musíme rozmýšľať strategicky a musíme brať ohľad na to, s čím žije obyvateľstvo SR,“ dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu