Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Po prechode na euro vyjde mlieko na 67 korún

Trebišovský obchodník Ľudovít Andorko.
Trebišovský obchodník Ľudovít Andorko.

TREBIŠOV - Bohatí budú mať menej a chudobným nezostane nič! S týmto varovaním rýchleho prechodu na euro prichádzajú podnikatelia na Zemplíne. Upozorňujú na riziká, ktoré sa premietnu do výrazného zdražovania tovarov a služieb. A zákazníci to vraj výrazne pocítia!

„Prečo sa ceny už teraz postupne zvyšujú? Súvisí to s narastajúcimi vstupmi za elektrinu, vodu, plyn a aj s poplatkami bánk za vedenie účtu vyššími o 200 %.

Výrazne stúpli aj miestne dane a poplatky za odpad,“ takto reagoval trebišovský obchodník Ľudovít Andorko na našu výzvu kontroly cien pred prijatím eura. Radí veľmi sa neponáhľať a ihneď si aj zaprognózoval: „Zdražovaniu sa nevyhneme! Pokým dnes stojí mlieko vyše 25 korún (0,7 €), do konca roka to bude viac ako euro a krátko po prijatí novej meny možno aj dve eurá (67 Sk)! Výrazne zdražejú najmä pekárenské i mliečne výrobky a tuky.“

Andorko tvrdí, že nástupu eura sa obáva až vyše 70 % podnikateľov na Zemplíne. „Naše prevádzky sa navyše prvé dva týždne po zavedení eura stanú zmenárňami bez poplatkov. Zákazník príde s 5-tisíckou kúpiť rožok za dve koruny a my mu musíme vydať v eurách. Za čo toľko peňazí zameníme dopredu ako rezervu? Vyberieme si úver a ďalej sa zadlžíme?“ naznačuje ďalšie riziká Andorko.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu