Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

On-line aukcie: Naučte sa predávať cez internet!

BRATISLAVA - Potrebujete sa zbaviť notebooku, chladničky alebo starej obrázkovej knižky? Zaveste veci, ktoré už nepotrebujete, na internet!

Takéto aukcie majú svoje čaro a, navyše, za predmety, ktoré by ste možno vyhodili, aspoň získate nejaké peniaze. Neviete, ako byť v predaji úspešní? Nový Čas vám prináša sedem pravidiel, ktoré by ste mali dodržiavať.

1. Nikdy neklamte!
To je najzákladnejšie pravidlo, ktoré by ste mali vždy dodržiavať! Myslíte si, že malé lži alebo zamlčanie drobností nikomu neublížia a vy ľahko a dobre predáte? Omyl! Aj takéto chyby sa dajú odhaliť. Vy, ako predajca, tiež podliehate zákonu, a v prípade chyby predávaného výrobku musíte kupujúcemu ručiť.

2. Zvoľte pútavý titulok
Každá internetová aukcia má svoj titulok. Zvoľte jednoduchý a čo najvýstižnejší titulok. Vložte doň aj základné informácie: veľkosť, farbu, vek výrobku a pod. Na druhej strane však pozor na zbytočne rozšírený titul. Podrobnejšie popisy patria do "tela" popisu. Napíšte napríklad: Pracovný stolík, hnedý, 80 x 60 cm.

3. Podrobne opíšte výrobok
Čím viac informácií ponúknete, tým lepšie. Kupujúci tak nemá problém rozhodnúť sa, či mu výrobok vyhovuje. Ak predávate elektroniku, nájdite si na internete popis technických parametrov a pripojte k nemu link. Uveďte aj dôvod predaja, aby si mohol kupujúci urobiť obraz o zaobchádzaní s výrobkom.

4. Nezabudnite na fotodokumentáciu
Fotografie sú skvelou propagáciou. Obraz predáva. Keď si môže človek pozrieť obrázky veci, daného výrobku, vie si lepšie predstaviť, čo kupuje. Ak to vyzerá na obrázku dobre, máte väčšiu šancu na dobrý predaj. Ľudia často pozerajú na vzhľad, tak na to nezabúdajte.

5. Zvoľte atraktívnu cenu
Ak sa vecí zbavujete, je najlepšie začať úplne na dne. Korunové aukcie sú atraktívne a cena sa môže vyšplhať pomerne vysoko. Ak nechcete ísť pod nejakú cenu, zadajte túto cenu ako vyvolávaciu. Môže sa však stať, že vec pri takejto cene nepredáte. Voľte teda vhodný kompromis.

6. Pozor na dĺžku aukcie
Ak máte možnosť zvoliť si dĺžku aukcie, nemá význam zadať trvanie dlhšie ako 2 týždne. V prípade, že chcete veľmi rýchlo predať, zadajte trvanie aspoň 3 dni. Pri 1-dňových aukciách totiž môžete prísť o peniaze, keďže nie každý má prístup na internet každý deň. Ideálne trvanie je 7 dní.

7. Zadávajte kompletnú cenu
Vždy uvádzajte nielen sumu predmetu, ale aj cenu za poštu a dopravu. Ak to neuvediete, kupujúci sa v konečnom dôsledku môže cítiť oklamaný, keď bude musieť doplácať napríklad 150 korún navyše. Preto platí aj v tomto prípade zásada, že ak všetko do textu zadáte, vyhnete sa problémom a nedorozumeniam.

Tu sa dá predávať!
www.aukcie.pozri.sk
www.aukro.sk
www.zepal.websity.sk
www.aukcie.sk
www.proaukcie.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu