Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Spoločnosť z Cypru bude hľadať zlato pod Poľanou

V týchto miestach pri obci Slatinské Lazy chce zahraničná spoločnosť z Cypru hľadať zlato. Zobraziť galériu (3)
V týchto miestach pri obci Slatinské Lazy chce zahraničná spoločnosť z Cypru hľadať zlato. (Zdroj: Nový Čas)

SLATINSKÉ LAZY – Cyperčania sú presvedčení, že pod Poľanou je zlato! Súkromná spoločnosť plánuje robiť v okolí obce Slatinské Lazy (okr. Detva) už druhý geologický výskum. O prítomnosti zlata na lazoch sú presvedčení aj tamojší obyvatelia.

"Táto spoločnosť robila u nás prieskum vlani a tento rok chce uskutočniť ďalší," hovorí starostka Slatinských Lazov Darina Hroncová. Presný termín prieskumu ani jeho podrobnosti však nepozná. Odborníci z cyperskej spoločnosť sú presvedčení, že horniny pri tejto obci majú podobné zloženie ako na miestach, kde už zlato objavili. "To je jasné, všetci vedia, že je tu zlato," zhodujú sa obchodníci manželia Chovancovci. Už teraz sa tešia na tržbu, ktorú im prípadní zlatokopi urobia.

„Hneď by som išiel ryžovať, keby som mal o tridsať rokov menej," zastrája sa dôchodca Ivan (60), ktorý skutočnú zlatú horúčku videl zatiaľ len vo filme. "Všetci si z vyťaženého zlata narobíme nové zuby a ženám dáme zhotoviť prstene," so smiechom sa zhodli miestni chlapi. A ako sú pripravení na nával zlatokopov? "Zriadime si tu herňu a o všetko zlato ich oberieme," uvažujú podnikaví miestni chlapi, ktorým sa myšlienka, že by sa ich obec stala slovenským Klondikom, veľmi pozdáva. Dennodenne sa o nej bavia v krčme.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu