Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na podanie daňového priznania z nehnuteľnosti máte ešte 13 dní

"Priznanie podávam už teraz, keď tu ešte nečaká veľa ľudí. Úradníčky majú čas pomôcť mi vyplniť tlačivo," povedala dôchodkyňa Jarmila Šotérová (64). (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Získali ste minulý rok nehnuteľnosť? V tom prípade musíte podať daňové priznanie. Ak to neurobíte do 31. januára, hrozí vám pokuta.

Daňové priznanie podáva každý, kto v minulom roku získal nehnuteľnosť alebo list vlastníctva. Týka sa to aj tých, ktorí nehnuteľnosť nadobudli skôr, ale od platby daní boli doteraz oslobodení. Za byt v Starom Meste zaplatí majiteľ daň 12 Sk/m². Vo veľkých mestských častiach ako Ružinov, Petržalka či Nové Mesto 10 Sk a v okrajových častiach 9 Sk.

"Z očakávaných 30-tisíc podaných žiadostí nám zatiaľ prišlo len 7-tisíc," povedala Mária Račková z magistrátu. Keď budete s daňovým priznaním meškať, prípadne ho nepodáte, hrozí vám pokuta. Pre fyzické osoby je to 200 Sk, právnické osoby môžu zaplatiť od 2-tisíc až do 100-tisíc Sk. Daňové priznanie môžete podať na Oddelení miestnych daní a poplatkov na Bazovej ulici.

Čo potrebujete k daňovému priznaniu
* občiansky preukaz
* tlačivo
* fotokópiu listu vlastníctva a zmluvy o nadobudnutí nehnuteľnosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu