Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Do Prievidze mieria traja zahraniční investori

BRATISLAVA - O priemyselný park v Prievidzi majú záujem traja zahraniční investori. Ako agentúru SITA informovala asistentka primátora mesta Prievidza Zlatica Kluchová, ide o spoločnosti z Rakúska, ktoré pôsobia v oblasti strojárskej výroby a investora z Belgicka, ktorý vyrába stavebné hmoty.

"V súčasnosti s týmito investormi intenzívne rokujeme," doplnila Kluchová, pričom nekonkretizovala, koľko spoločnosti plánujú v priemyselnom parku Prievidza Západ I. investovať, ani koľko nových pracovných miest by mohli vytvoriť.

V priemyselnom parku v Prievidzi by mohlo podľa mesta vzniknúť približne 1 500 nových pracovných miest. "Naša spoločnosť Prievidza Invest v súčasnosti aktívne komunikuje s potenciálnymi investormi v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre rozvoj investícií a obchodu, spoločnosťou Žilinská Developerská a ďalšími organizáciami v záujme naplnenia priemyselnej zóny Prievidza Západ I.," doplnila Kluchová. Zatiaľ jediným zazmluvneným investorom je rakúska spoločnosť Rubig. "Spoločnosť už má vydané stavebné povolenie k výstavbe závodu na ploche 10 hektárov," spresnila Kluchová. Priemyselný park Prievidza Západ I. má rozlohu 52 hektárov. Doteraz si priemyselný park vyžiadal investície približne 380 mil. Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu