Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

V Bytči by malo vzniknúť 1500 nových pracovných miest

BYTČA - V priemyselnom parku mesta Bytča by mohlo vzniknúť približne 1 500 nových pracovných miest. "Je to naším prianím. Je však potrebné, aby si noví investori najskôr vykúpili pozemky, až potom môžu začať výstavbu, čo je z časového hľadiska náročné, nakoľko pozemky sú väčšinou vo vlastníctve fyzických osôb," uviedol pre agentúru SITA Miroslav Minárčik z Mestského úradu Bytča.

Mesto podľa neho verí, že sa v roku 2008 podarí viacerým investorom vykúpiť potrebné plochy pozemkov pre svoju výstavbu.

V roku 2007 prejavilo podľa Minárčika záujem investovať v priemyselnom parku v Bytči viacero investorov. "Väčšinou ide o firmy, ktoré robia subdodávky pre automobilový priemysel," dodal.

Priemyselný park v meste Bytča má zatiaľ dve firmy. Jednou z nich je spoločnosť TRW, ktorá sa zaoberá subdodávkami pre automobilový priemysel. "Výška investícií nám nie je známa, toho času zamestnáva firma približne 160 zamestnancov," doplnil Minárčik.

Pred vydaním kolaudačného rozhodnutia je spoločnosť Agis SK, ktorá plánuje v priemyselnom parku postaviť logistické centrum. "Taktiež nám nie je známa výška investícií, bude zamestnávať do 20 zamestnancov," konštatoval Minárčik.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu