Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ľudia nakupujú na poslednú chvíľu

Mnohí Slováci sa vybrali na vianočné nákupy na poslednú chvíľu
Mnohí Slováci sa vybrali na vianočné nákupy na poslednú chvíľu

BRATISLAVA - Mnohí Slováci sa aj tento rok vybrali na vianočné nákupy tradične na poslednú chvíľu. Počas posledného víkendu pred sviatočnými dňami sa museli neraz obrniť trpezlivosťou, pretože ich miestami čakali dlhé rady nielen v obchodoch, ale tiež na priľahlých parkoviskách.

Potešiť ich však mohli napríklad zľavy, ktorými sa snažili niektorí predajcovia ešte tesne pred Vianocami zvýšiť tržby. V hypermarkete Tesco v bratislavskej mestskej časti Petržalka sa na začiatku víkendu vytvorili dlhé rady pred pokladňami už krátko pred ôsmou hodinou ráno. Ľudia však okrem darčekov kupovali aj veľa potravín na sviatočné hody. Veľký záujem bol o živé kapry pred hypermarketom.

"Darčeky som začala zháňať ešte začiatkom decembra, nič som však vtedy nekúpila, pretože ceny sa mi zdali veľmi vysoké," povedala ČTK Bratislavčanka Diana. Tento týždeň sa dalo nájsť veľa výpredajov napríklad aj v značkových predajniach s oblečením, takže nákupmi "na poslednú chvíľu" ľudia nemuseli až tak stratiť, keďže mohli kúpiť cenovo dostupnejšie darčeky, dodala.

Davy ľudí plnili kasy obchodníkov tiež v bratislavskom obchodnom centre Aupark. Značnej návštevnosti sa tešili najmä predajne s elektronikou, knižkami a potravinami. Nápor zákazníkov v miestnych potravinách sa darilo zvládať aj vďaka tomu, že o blokovanie tovarov z plných nákupných košíkov sa starali viaceré pokladne ako zvyčajne. V nedeľu dopoludnia sa však kupujúci v Auparku mohli pohybovať voľnejšie ako deň predtým.

Intenzívnu nákupnú horúčku zažívali aj predajne na východe Slovenska v Košiciach. Cítiť ju bolo predovšetkým vo väčších obchodných centrách, pred viacerými sa dokonca tvorili kolóny a zápchy na parkoviskách. Do metropoly východu krajiny prichádzali na vianočné nákupy ľudia zo širokého okolia, výnimkou neboli ani autá s maďarskými poznávacími značkami.

Niektorí obchodníci začali ponúkať tradičné vianočné tovary aj so zhruba dvojmesačným predstihom. Ich predajne tak už koncom októbra dýchali vianočnou atmosférou, ktorú postupne dotvárali napríklad tóny klasických vianočných piesní. Príchod koncoročných sviatkov v niektorých mestách už tradične sprevádzali vianočné trhy pod holým nebom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu