Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Úspešný rok 2007 pre Nitru: Nezamestnanosť rekordne klesla

Milan Belica
Milan Belica

NITRA - Rok 2007 bol podľa Nitrianskeho župana Milana Belicu pre kraj úspešný. Najdynamickejšie tu klesla nezamestnanosť spomedzi všetkých slovenských regiónov. Na sklonku roka dosiahla necelých 7,5 percenta.

"Stalo sa tak napriek tomu, že sem nenatieklo najviac štátnych intervencií. Je to predovšetkým zásluha súkromného kapitálu," uviedol Belica. Za centrá zamestnanosti v regióne označil Nitru, Levice, Zlaté Moravce a Topoľčany. Najväčšie problémy sú už tradične v južných oblastiach.

Nitriansky kraj ťahá investorov podľa Belicu svojou výhodnou polohou v blízkosti hlavného mesta. Zároveň mnohých pri rozhodovaní ovplyvnil prísľub skorého dobudovania infraštruktúry. Vzdialenosti skráti najmä rýchlostná cesta R1. Problémom v kraji podľa župana začína byť kvalifikovaná pracovná sila.

"Už sa dostávame do pozície, keď je trh pracovnej sily vyčerpaný. Apelujem na primátorov miest, aby robili opatrenia, aby sme si udržali v kraji mladých ľudí," zdôraznil Belica. Ten, kto v dnešnej dobe ponúkne mladým dobré sociálne podmienky, vyhrá podľa jeho slov v budúcnosti po ekonomickej stránke.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu