Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Čoraz viac domácností využíva na vianočné upratovanie profesionálov

BANSKÁ BYSTRICA - Čoraz viac slovenských domácností prenecháva vianočné upratovanie profesionálnym firmám. Záujem o služby týchto podnikateľov vzrástol za posledných päť rokov niekoľkonásobne a začiatkom decembra mala väčšina firiem obsadené všetky termíny až do Vianoc. Vyplýva to z ankety ČTK medzi upratovacími firmami.

"Všetky termíny sú už obsadené, prípadných záujemcov o vianočné upratovanie zapisujeme už iba ako náhradníkov," povedala Dana Freyová z pezinskej spoločnosti Karpatské gazdinky. Podobne vyťažení sú pracovníci firmy Mariana, ktorá ponúka služby v južných okresoch Slovenska alebo aj v bratislavskej firme Bodytep a ďalších.

Na vianočné upratovanie bežného trojizbového bytu si musí prípadný záujemca nachystať od troch do päť tisíc korún, cena sa však môže vyšplhať podľa vykonaných prác aj o niekoľko tisícok vyššie.

Podľa Freyovej využívajú v posledných rokoch služby upratovacích firiem aj priemerne zarábajúce rodiny, ktoré k tomu núti nedostatok voľného času. Majiteľka upratovacej firmy Simona Horosová z Košíc odhaduje rast záujmu o tieto služby v poslednom období na niekoľkonásobok. "Napríklad jednorazové generálne upratovanie sme v začiatkoch robievali raz za mesiac, v súčasnosti máme takéto objednávky každý deň," povedala.

Vianočné upratanie bytu alebo domu využívajú najmä ľudia vo väčších mestách na západe Slovenska. Podnikateľ Michal Orolín zo Zvolena, ktorý takéto služby tiež ponúka, si myslí, že záujem súvisí aj s rastom platov a životnej úrovne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu