Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Firma Lindström plánuje investovať v Trnave 5 mil. eur

BRATISLAVA - Fínska spoločnosť Lindström plánuje v Trnave investovať do rozšírenia závodu 5 mil. eur, čo je približne 167 mil. Sk.

"Spoločnosť sa rozhodla rozšíriť svoju investíciu s cieľom zdvojnásobiť svoje výrobné kapacity," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu Jana Murínová. Firma plánuje začať s výrobou v rozšírenom závode na konci druhého kvartálu budúceho roka. "Výstavba tohto závodu začala v novembri po náročných, avšak úspešných rokovaniach so slovenskou stavebnou spoločnosťou Sibamac, ktorá v tomto projekte pôsobí v úlohe generálneho dodávateľa," doplnila Murínová.

Fínska spoločnosť Lindström poskytuje textilné služby a je súčasťou Lindström Group, poprednej európskej spoločnosti pre oblasť textílií. Skupina Lindström pozostáva z materskej firmy Lindström Oy a pobočiek v Českej republike, Číne, Estónsku, Litve, Lotyšsku, Maďarsku, Nemecku, Poľsku, Rumunsku, Rusku, Slovensku, Slovinsku, Švédsku, Ukrajine, Veľkej Británii, a fínskych spoločnostiach Vision Design a Comforta, posledná z nich operujúca aj vo Švédsku. Lindström dnes zamestnáva takmer 2 tis. ľudí. Na Slovensku pôsobí od roku 1998.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu