Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Košice: O bytoch rozhodne žreb

Na Baltickej ulici je voľných 24 bytov.
Na Baltickej ulici je voľných 24 bytov. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Ostáva len pár dní! Posledný termín na podanie žiadostí o 24 bytov na Baltickej ulici v Košiciach sa nezadržateľne blíži. Záujemcovia majú čas do konca mesiaca.

Šancu však majú len tí, ktorí splnia prísne kritériá radnice a budú mať šťastie pri losovaní. Tá dom postavila za 30 miliónov korún.

V ponuke sú 1- a 2-izbové byty s výmerou od 31 do 52 štvorcových metrov. Ceny sa pohybujú od 1,1 do 1,5 milióna korún. Ani včasné podanie žiadostí však nemusí znamenať, že vyhovejú všetkým záujemcom. „Bude sa žrebovať,“ uviedol poslanec mestského zastupiteľstva Martin Boritáš. Radnica sa chcela takýmto postupom vyhnúť špekuláciám s bytmi, pretože pri dražbe či súťaži by mohli ceny bytov prudko vyskočiť.

Cieľom magistrátu je však pomôcť mladým rodinám. Aj preto žiadateľom stanovili viaceré kritériá. Aspoň jeden z manželov musí mať najmenej päť rokov trvalý pobyt v Košiciach, prednosť majú mladé rodiny či bezdetní manželia, pričom aspoň jeden by mal mať menej ako tridsaťpäť rokov. Mesačný príjem žiadateľa zároveň nesmie prekročiť trojnásobok životného minima.

Radnica žiadosti prijíma do 30. novembra do 14. hodiny. Byty si záujemcovia môžu prezrieť ešte dnes.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu