Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Počet miliardárov vzrástol sedemnásobne

ČÍNA - Počet miliardárov v Číne sa v tomto roku v porovnaní s vlaňajškom sedemnásobne zvýšil. Kým v roku 2006 bolo v krajine 15 miliardárov, tohto roku ich počet vzrástol na 106.

Najbohatším človekom v Číne je 26-ročná žena, realitná maklérka Jang Chuej-jan. Na prvé miesto rebríčka ju zaradil americký časopis Forbes aj šanghajský Hurun Report. Podľa Forbesu má jej, prevažne zdedený majetok, hodnotu 16,2 miliardy dolárov (v prepočte takmer 384 miliárd korún). Internetová stránka šanghajského časopisu Hurun Report ale majetok ženy, ktorá je zároveň najbohatšou v Ázii, dosiahol 130 miliárd jüanov, čo je asi 17,3 miliardy dolárov (v prepočte takmer 414 miliárd korún). Jang, ktorá vyštudovala Ohio State University, je dcérou spoluzakladateľa Country Garden Holdings. V roku 2005 jej otec odovzdal svoje podiely vo firme.

Priemerná hodnota majetku 800 ľudí na zozname Hurun Report, je 562 miliónov dolárov, čo je o 104 percent viac než v roku 2006. V rebríčku sa pred deviatimi rokmi pritom umiestnilo len 50 ľudí, z ktorých každý mal majetok v hodnote šesť a viac miliónov amerických dolárov. "Všetci vieme, že Čína sa rozvíja veľmi rýchlo. Ale táto rýchlosť je taká, že nás všetkých šokuje. Je to oveľa rýchlejšie ako v USA a Európe", uviedol Rupert Hoogewerf, vydavateľ Hurun Report. Počet miliardárov sa podľa neho zvýšil vďaka rýchlemu hospodárskemu rozvoju a prudkému rastu cien akcií a nehnuteľností.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu