Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prílev zahraničných investícií už prevýšil vlaňajší objem

BRATISLAVA - Vládna investičná agentúra SARIO sa za deväť mesiacov tohto roka podieľala na príleve zahraničných investícií za 1,06 miliardy eur (asi 34 miliárd Sk), čo je zhruba o tri štvrtiny viac ako za celý vlaňajšok. Novinárom to dnes povedal generálny riaditeľ agentúry Peter Hajaš.

Od januára do konca septembra SARIO prispelo k realizácii 48 projektov zahraničných investorov, do konca roka by ich počet mal stúpnuť ešte asi o tretinu.

"Pontenciál prílevu zahraničných investícií na Slovensko je ešte vysoký," poznamenal Hajaš. Zvýšenému objemu investícií za prvé tri kvartály prispela tiež lepšia pripravenosť priemyselných parkov, dodal.

Spoločnosti, ktorých investície napomohlo prilákať SARIO za prvé tri kvartály, plánujú v krajine vytvoriť vyše 11.200 pracovných miest. Neskôr by sa ich počet mal zvýšiť asi o 1.400. Vyše 65 projektov, ktorých realizácii agentúra prispela vlani, malo zvýšiť zamestnanosť o zhruba 14.500 pracovníkov.

Na Slovensko v posledných rokoch prúdili hlavne investície do automobilového priemyslu, ktorý sa stal motorom vysokého ekonomického rastu krajiny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu