Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Ceny bytov porastú!

SLOVENSKO - Byty a domy budú ešte drahšie! Odborníci varujú pred ďalším rýchlym rastom cien nehnuteľností na Slovensku. Predpokladajú, že najdrahšie byty budú v krajských mestách, najmä v Nitre či Košiciach a, samozrejme, v Bratislave. Najlacnejšie byty sú v okolí Rožňavy a Sniny.

Podľa Martina Lazíka z Národnej asociácie realitných kancelárií Slovenska ceny bytov a domov v ostatnom čase najvýraznejšie rástli najmä v silných krajských mestách. „Okrem tradičnej Bratislavy sa v štatistikách vyskytujú Nitra, Banská Bystrica, Žilina, Trnava a Košice,“ hovorí M. Lazík.

Možno predpokladať, že v týchto mestách sa ceny ešte budú zvyšovať. „Ceny realít smerom zo západu na východ klesajú, samozrejme, s výnimkou veľkých miest a ich okolia alebo zaujímavých rekreačných lokalít, ako sú Vysoké Tatry či Donovaly, kde sa nárast cien tiež predpokladá,“ dodal Lazík.

Najlacnejšie byty a domy sa dajú kúpiť buď na juhu stredného Slovenska, alebo na východe v okolí Sniny a Stropkova. Pomerne nízke ceny si pravdepodobne zachová aj južné Slovensko a to najmä okolie Poltára, Rožňavy a Veľkého Krtíša.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu