Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Benzín aj nafta zdražie o 30 halierov

BRATISLAVA - Od zajtra sa zvýšia ceny benzínov v priemere o 0,30 Sk/liter, k tomu sa pridá aj zdraženie nafty, rovnako o 0,30 Sk/liter. Informoval o tom portál natankuj.sk.

Už niekoľko dní sú ceny pohonných látok na svetových trhoch pod výrazným vplyvom obáv obchodníkov z hurikánov smerujúcich k Mexickému zálivu. Celý svet si totiž veľmi dobre pamätá hurikány z roku 2005, najmä Katrinu, ktoré ochromili ťažobné a spracovateľské kapacity v Mexickom zálive. A tak aj ceny PHM na burze v Rotterdame rastú, čo od zajtra ovplyvní ceny palív na Slovensku.

Priemerná cena 95-oktánových benzínov sa zvýši tesne nad úroveň 38.30 Sk/liter, priemerná cena nafty sa bude ťahať k hodnote 37.60 Sk/liter. Od polovice júna je to prvá zmena cien nafty na Slovensku.

Na záver ešte jeden postreh o LPG: do začiatku júna priemerná cena LPG klesala, do polovice augusta stagnovala, no a v súčasnosti sa ťahá pomaly hore. Na mnohých pumpách možno teda očakávať zdraženie LPG, v posledných dňoch sme totiž zaznamenali zdraženie aj o 1 Sk/liter.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu