Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mesto Nitra odkleplo miliónové dotácie na podporu športu

NITRA – Nitrianski mestskí poslanci schválili miliónové dotácie pre šport. Futbalový klub dostane 4,4 milióna korún na rekonštrukciu fasády na hlavnej tribúne, sociálnych zariadení, nákup nových sedačiek a záložného zdroja na umelé osvetlenie.

Hokejovému klubu poslanci odklepli takmer 10,5 milióna korún na opravu strojovne zimného štadióna. Na rovnaký účel už v júni vyčlenili šesť miliónov. A to napriek tomu, že v roku 2002 dalo mesto na opravu betónovej plochy a strojovne na štadióne 17 miliónov korún. Práca však bola vykonaná nekvalitne a betónový povrch pod ľadom na zimnom štadióne v Nitre je deformovaný. Ľad preto nie je rovnako hrubý. Všetky investície do zimného štadióna od roku 1991 má preštudovať a posúdiť Mestská rada.

Mesto chce tiež postaviť šesť viacúčelových ihrísk s umelým povrchom a rozmermi 35 krát 16 metrov. Využívať sa budú môcť pre futbal, basketbal, volejbal a tenis. Stáť budú v Dražovciach, Dolných Krškanoch, Janíkovciach, Párovských Hájoch, na sídlisku Chrenová a v areáli Základnej školy Benkova na sídlisku Klokočina. Jedno ihrisko stojí zhruba 1,8 milióna korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu