Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Krach obuvníckej firmy v Ilave: Ľudia sa ocitnú na ulici!

„Robila som tu jedenásť rokov,“ povedala Iveta Božíková.
„Robila som tu jedenásť rokov,“ povedala Iveta Božíková.

ILAVA - Ilava sa zmieta v strachu. Po krachu obuvníckej firmy Váh-obuv, ktorá prepustí osemsto pracovníkov, sa ľudia boja, že v regióne vzrastie nezamestnanosť. Primátor ich však upokojuje a odkazuje im: „Nebojte sa, práca bude. Do Ilavy mieri nový investor!“ Šéf mesta už dokonca sám našiel firmu, ktorá premýšľa, že prevezme od firmy Váh-obuv areál aj so zariadením!

Brány firmy Váh-obuv, ktorá je súčasťou koncernu Rieker, sa zatvoria už začiatkom septembra. „Pracovala som tu deväť rokov. Dlhšie sa vravelo, že firma končí, no aj tak je to šok. Už tridsaťšesť rokov robím v obuvníckom priemysle,“ priznala matka troch detí Marta Tomanová (52). Jej kolegyňa Iveta Božíková (44) robila v podniku jedenásť rokov. „Čo už s tým človek narobí? Dám si mesiac voľno, potom si budem hľadať inú prácu,“ dodala.

Ďalší zamestnanci tvrdili, že v práci nemali najlepšie podmienky. „Bolo to dosť drsné. Neplatili nám nadčasy. Zarábala som len 7 600 korún čisté. Robili sme s lepidlami a žiadne príplatky nám za to nedali,“ posťažovala sa matka dvoch detí (13, 14).

Samotná firma Váh-obuv sa k prepúšťaniu nevyjadruje. Situáciu však aktívne rieši primátor Štefan Daško. Ľuďom odkazuje, že do Ilavy mieri nový veľký investor. Americká firma má v pláne zamestnať tristo ľudí.

V marci prepúšťala Ozeta

Pred firmou Váh-obuv skončila v trenčianskom regióne odevná firma Ozeta-neo. Začiatkom marca prepustila z podnikov v Trenčíne a Skalici takmer tisíc ľudí. Váh-obuv ich prepustí vyše osemsto.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu