Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Odbyt áut v júli stúpol

BRATISLAVA - Odbyt nových osobných a malých nákladných áut na Slovensku sa v júli po štvormesačnom medziročnom poklese naopak zvýšil. V siedmom mesiaci roka polícia zaregistrovala 7362 vozidiel, teda o štvrtinu viac ako vlani.

Vyplýva to z informácií, ktoré dnes ČTK poskytlo Združenie automobilového priemyslu. Od januára do konca júla sa predalo 47.046 áut oboch kategórii, čo medziročne znamená nárast o 5,09 percenta.

Najvyšší trhový podiel medzi značkami mala tradične česká Škoda, ktorá v krajine umiestnila za prvých sedem mesiacov roka 10.638 áut. Jej trhový podiel tak dosiahol 22,61 percenta, v porovnaní s vlaňajškom sa však znížil o 3,4 percentuálneho bodu. Na druhé miesto sa dostal Peugeot s podielom 7,25 percenta, ktorý tak na tretie miesto odsunul Citroën.

Od začiatku roka do konca júla pribudlo do policajných štatistík tiež 684 nových nákladných vozidiel s hmotnosťou od 3,5 do 12 ton, čo je o takmer polovicu viac ako v rovnakom období vlaňajška. Najväčší podiel na trhu (37,57 percenta) si udržala značka Iveco.

Predaj ťažkých nákladných automobilov sa zvýšil o vyše štvrtinu na 2426 vozidiel. V tejto kategórii viedla Scania s trhovým podielom 18,43 percenta pred Volvom. Za sedem mesiacov roka zaregistrovali aj 175 nových autobusov, čo je však o približne polovicu menej ako v rovnakom období vlaňajška.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu