Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Yazaki rozšíri závod v Michalovciach

Yazaki chce v Michalovciach postaviť nové výrobné priestory.
Yazaki chce v Michalovciach postaviť nové výrobné priestory.

MICHALOVCE - Japonská spoločnosť Yazaki plánuje do roku 2009 preinvestovať 1,75 miliardy korún do rozšírenia výroby automobilových káblových zväzkov v závode v Michalovciach.

Vyplynulo to z informácií, ktoré zverejnilo ministerstvo hospodárstva. Do roku 2011 chce firma pribrať do fabriky 531 zamestnancov k doterajším zhruba 1700 pracovníkom.

Spoločnosť chce pri Michalovciach postaviť nové výrobné priestory, doposiaľ totiž sídli v prenajatých budovách vnútri mesta. Predpokladá sa, že objem výroby v rokoch 2008 - 2016 v závode stúpne na 17,7 miliardy Sk pri plánovanom objeme výroby 320.000 výrobkov ročne.

Vláda by mala posúdiť návrh ministerstva, že plány Yazaki sú významnou investíciou vo verejnom záujme. V tom prípade by totiž mohla spoločnosť dostať štátnu pomoc viac ako 235 miliónov korún. Miera nezamestnanosti v regióne presahuje 20 percent.

Yazaki v súčasnosti v Michalovciach vyrába káblové zväzky pre osobné automobily Ford, Daimler Chrysler a Jaguár. Celá výroba smeruje na vývoz. V nových priestoroch chce vyrábať izolované zapaľovacie káblové súpravy pre značku BMW.

Výroba automobilov a automobilových súčiastok je v posledných rokoch hlavným ťahúňom rýchlo rastúceho slovenského priemyslu. Vozidlá na Slovensku produkujú spoločnosti Volkswagen, PSA Peugeot-Citroën a KIA Motors. Investície do tohto kľúčového odvetvia podrobne sledujú finančné trhy vzhľadom na ich dopad na makroekonomické údaje, a tým aj na kurz slovenskej koruny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu