Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

X-Šport krachuje, zamestnanci dostali výpoveď

BRATISLAVA - Najväčšia sieť obchodov so športovým oblečením na Slovensku X-Šport SK uzatvorila svoje predajne. Zamestnanci všetkých 25 prevádzok dostali ku koncu júna výpoveď.

Napísali to dnes Hospodárske noviny (HN). Konkurz na majetok materskej firmy X-Sport vyhlásil podľa informácií českého ministerstva spravodlivosti v polovici júna pražský mestský súd. Spoločnosť rokuje s investormi, ktorí by predajne prevzali. "Hlavní obchodní partneri spoločnosti na Slovensku sa k prípadným pohľadávkam voči krachujúcej firme odmietli vyjadriť," uviedli HN.

X-Šport SK vlastní česká firma X-Sport podnikateľa Radovana Vávru, ktorý v minulosti pracoval ako generálny riaditeľ Komerční banky. Obchodný riaditeľ spoločnosti na Slovensku Karel Doubek nevedel o ďalšom osude firmy poskytnúť podľa HN žiadne informácie.

Vzhľadom na vysoký počet predajní siete X-Športu SK môže koniec firmy ohroziť cestu tovarov svetových športových značiek k slovenským zákazníkom, uviedli HN. V predajniach si záujemcovia mohli vybrať z produktov značiek Adidas, Nike, Fila a Puma.

Zamestnávateľ približne stovke prepustených pracovníkov zatiaľ neposkytol podľa denníka žiadne informácie o výške a spôsobe vyplatenia odstupného.

Česká spoločnosť X-Sport vznikla v januári 2004 spojením firiem Pauli Sport a BE-DU Sport, ktoré sa zaoberali predajom športového oblečenia, napísali HN. Dcérska spoločnosť na Slovensku bola do obchodného registra zapísaná v tom istom roku v novembri. V Česku má firma 66 predajní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu