Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Holandský výrobca cukroviniek zamestná ďalších 50 ľudí

BRATISLAVA - Holandský výrobca cukroviniek Leaf International, ktorý dnes slávnostne otvoril svoj závod v Leviciach, tento rok priberie k súčasným viac ako dvom stovkám ďalších 50 pracovníkov.

Do konca roka 2009 by mohla fabrika zamestnávať celkovo 500 ľudí. Spoločnosť vyrába v závode cukríky a pastilky od začiatku roka. "Ďalším zámerom je naďalej rozširovať prevádzku, rozvíjať aktivity v oblasti výskumu a vývoja a preskúmať obchodné príležitosti v strednej a východnej Európe," uviedla spoločnosť v tlačovej správe. Na Slovensku firma doteraz preinvestovala zhruba miliardu korún.

Leaf v Leviciach vyrába cukrovinky na štyroch linkách a zamestnáva prevažne ženy. Potravinárske produkty smerujú najmä na export na severské trhy, do Holandska, Francúzska a Veľkej Británie. Vlani v decembri investorovi vláda schválila štátnu podporu vo výške 380 miliónov korún, z čoho väčšinu tvorila úľava na daniach.

Leviciam sa podarilo prilákať Leaf po tom, čo mesto stratilo investíciu kórejského výrobcu pneumatík Hankook Tire za 500 miliónov eur (asi 17 miliárd korún).

Okrem holandskej spoločnosti Leaf v priemyselnom parku Levice-Géňa podniká švédsky výrobca priemyselných obalov Nefab Packaging a rakúsky producent svietidiel Globo Eastern Europe. V zóne sa usadili tiež ďalší investori, napríklad výrobca vzduchotechnických filtrov Camfil zo Švédska a francúzska strojárska spoločnosť Arden.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu