Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V Poprade postavia nové obchodné centrum

Reklamný pútač vzbudzuje záujem i nedočkavosť Popradčanov.
Reklamný pútač vzbudzuje záujem i nedočkavosť Popradčanov.

POPRAD - Popradčania sú netrpezliví. Začiatok výstavby nového obchodného centra bol naplánovaný na minulú jeseň. Investorom je bratislavská spoločnosť, ktorá časový sklz odôvodňuje zdržaním povolenia na stavbu. Priestranstvo, na ktorom má komplex stáť, zatiaľ slúži cirkusantom a kolotočiarom.

Obyvatelia Popradu sa nevedia dočkať! „Kedy už to konečne začnú stavať, zase len sľubujú a nič z toho nebude. Ešte ani nezačali kopať. Teraz sa tu len pasú ťavy,“ konštatuje Popradčan, ktorý v meste býva celý život. O pripravovanom stavebnom projekte s rozlohou dva hektáre informuje reklamný pútač. Hoci s výstavbou na lukratívnom pozemku vedľa hotela Poprad sa malo začať už v novembri 2006, stále sa rieši otázka prekládky sietí. Podľa riaditeľa pobočky stavebnej firmy Slavomíra Fábryho potom začnú samotnú stavbu centra. „Projekt sa stavať bude aj napriek pochybnostiam. Proces sa zdržal konaním a zdĺhavou korešpondenciou medzi subjektmi, ktoré sú do projektu priamo či nepriamo zapojené,“ informoval riaditeľ.

Na názov nového obchodného polyfunkčného centra bola vypísaná verejná súťaž, ktorej uzávierka bola 31. marca tohto roku. Vybraných bolo 50 návrhov, konečný názov ešte známy nie je. Na pozemku, kde bude centrum stáť, stavebná firma vyrúbala stromy. Vykonala však náhradnú výsadbu zelene v mestských lokalitách v celkovej sume 1,2 milióna korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu