Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Do Dunajskej Stredy smeruje 2-miliardová investícia

BRATISLAVA - Do Dunajskej stredy má namierené nový investor, ktorý tu plánuje preinvestovať 2 mld. Sk. Ide o rakúsku spoločnosť BannerBatterien, ktorá sa zaoberá produkciou autobatérií. Firma plánuje začať v lete s výstavbou nového závodu v priemyselnom parku Kostolné Kračany pri Dunajskej Strede.

Prvá etapa výstavby by mala skončiť približne do roka, pričom by skúšobná výroba mala začať na jeseň 2008. Počiatočnou investíciou v objeme 33 mil. eur, čo predstavuje asi 1,1 mld. Sk vytvorí rakúska spoločnosť kapacitu na výrobu 3 mil. autobatérií za rok, teda takmer rovnaké množstvo, ako podnik produkuje v Rakúsku. Približne o päť rokov mala spustiť druhá etapa projektu, na ktorú má smerovať 19 mil. eur, teda 640 mil. Sk. Ide o rozšírenie výroby na dvojnásobné množstvo, firma by tak mala vo finálnej fáze produkovať asi 6 mil. autobatérií za rok. Po uskutočnení celého projektu by malo nájsť zamestnanie 150 ľudí priamo v závode, ďalších 58 v nadväzujúcich firmách.

V priemyselnom parku Kostolné Kračany začal v pondelok výstavbu prvý investor. Dunajskostredská a galantská COOP Jednota investujú do vybudovania distribučného skladu 220 mil. Sk a 80 mil. Sk do jeho technického vybavenia. Spoločnosť by tak mala vytvoriť zhruba 100 pracovných miest.

Do priemyselného parku smeruje aj britská firma Spectus, ktorá produkuje plastové prvky. Tá by tu počas tohto roka mala začať s logistikou, pričom prvá investícia vo výške 250 mil. Sk pôjde na výstavbu skladov. Neskôr firma počíta s rovnakou investíciou do výrobných priestorov. Podnik tak v skladoch a závode zamestná asi 150 ľudí. Do tohto priemyselného parku majú namierené ešte dve veľké firmy. Ak by sa rozhodli investovať v Kostolných Krčanoch, priemyselný park by sa rozšíril o 20 hektárov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu