Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Globálny predaj mobilných telefónov sa spomalil

WASHINGTON - Globálne dodávky mobilných telefónov sa v prvom kvartáli tohto roka spomalili, keď vzrástli medziročne o 10 %. Informovala o tom výskumná firma IDC.

Najväčší svetový výrobca, fínska Nokia, dodala v sledovanom období 91,1 mil. mobilných telefónov, keď jej najvýznamnejší konkurent Motorola dodal iba 45,4 mil. mobilov. Medziročne sa tak dodávky spoločnosti Nokia v prvom kvartáli zvýšili o 21 %, avšak dodávky firmy Motorola poklesli podľa IDC o 1,5 %. Motorola bola jedinou spoločnosťou z piatich najvýznamnejších svetových výrobcov mobilných telefónov, ktorej sa v prvom štvrťroku medziročne znížil predaj.

Tretí najvýznamnejší svetový výrobca, Samsung, dodal v sledovanom období celkovo 34,8 mil. mobilných telefónov. Za ním nasleduje japonsko-švédska spoločnosť Sony Ericsson s celkovo dodanými 21,8 mil. mobilnými telefónmi, pričom kórejský LG Electronics dodal zákazníkom 15,8 mil. mobilov. Ako IDC informovala, spomalenie tempa predaja nie je prekvapením, pretože veľká časť ľudí už mobilný telefón vlastní. IDC dodala, že nový dopyt očakáva skôr od majiteľov mobilov, korí si budú chcieť kúpiť modernejšie telefóny, ako od prvonákupcov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu