Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Telefónica O2 s pokutou za 1,09 mil. Sk, operátor sa odvolá

BRATISLAVA - Telekomunikačný úrad potrestal mobilného operátora Telefónica O2 Slovakia štyrmi pokutami v celkovej výške 1,09 milióna korún.

Najvyššiu sankciu, milión korún, úrad spoločnosti uložil za to, že najmenší z trojice mobilných operátorov v krajine včas nezverejnil cenník svojich služieb. ČTK o tom dnes informoval hovorca TÚ Roman Vavro. Telefónica reagovala, že sa proti pokute odvolá.

"TÚ pri určovaní výšky pokuty okrem iného prihliadol na to, že záujemcovia o využívanie služieb O2 nemali k dispozícii včas aktuálne a transparentné informácie o tarife, čím boli porušené ich práva a O2 zároveň získala dočasnú konkurenčnú výhodu oproti ostatným poskytovateľom služieb," poznamenal Vavro.

Tri ďalšie pokuty v celkovej výške 90.000 korún dostala spoločnosť napríklad za to, že nezverejnila osobitne cenník pre službu prístup k internetu či prenos dát.

Telefónica oznámila, že proti rozhodnutiu úradu podá rozklad, o ktorom bude rozhodovať šéf TÚ. "Proti rozhodnutiu Telekomunikačného úradu sa v zákonnej lehote odvoláme," povedala ČTK hovorkyňa operátora Hana Hejsková.

Podľa skorších informácií Telefónike hrozila za oneskorené zverejnenie cenníka pokuta do troch miliónov korún. Spoločnosť ho mala zverejniť najneskôr 15 dní pred spustením prevádzky, ktorú odštartovala začiatkom februára. Za necelé tri mesiace prevádzky operátor získal viac ako 400.000 aktívnych zákazníkov.

Poskytovanie služieb Telefóniky na Slovensku by mohol skomplikovať súd, ak sa naň obráti prokuratúra vo veci udelenia licencie pre spoločnosť. Prokuratúra totiž už skôr napadla zákonnosť vlaňajšieho tendra na výber tretieho mobilného operátora, avšak jej protestu TÚ nevyhovel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu