Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Investor v Prešove: Zamestná až 500 ľudí!

PREŠOV - Do Prešova prichádza nový investor z USA Lear Corporation. Popredný celosvetový výrobca automobilových sedadiel, elektronických a elektrických rozvodových systémov v metropole Šariša preinvestuje približne 2 miliardy Sk.

Výrobné priestory vytvoria v bývalom závode Křížik Prešov pri autobusovej stanici. V prvej etape plánujú zamestnať 500 ľudí s rôznym stupňom vzdelania. V Prešove sa budú vyrábať sedadlá do automobilov, s výrobou chcú začať koncom tohto roka. Primátor mesta Pavel Hagyari sa vzletne vyjadril, že do Prešova prichádza jar.

Spoločnosť Lear Corporation sa nepovažuje len za investora a zamestnávateľa, ale za niekoho, kto prináša do Prešova biznis, kultúru a svetové know-how v práci. Ako uviedol viceprezident investorskej spoločnosti Erik Elie, firma zrekonštruuje už existujúce budovy na ploche 20-tisíc štvorcových metrov.

V súčasnosti už prostredníctvom dvoch externých personálnych spoločností rozbehli nábor pracovníkov. Záujem majú o operátorov výroby, majstrov, supervízorov, inžinierov strojárov i manažérov. Šancu majú stredoškoláci aj vysokoškoláci. Americká spoločnosť by privítala urýchlenú dostavbu diaľnice.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu