Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Za peknú fasádu im odpustia dane!

Štefan Hudec (59) má tiež novú fasádu. Zobraziť galériu (4)
Štefan Hudec (59) má tiež novú fasádu.

TISOVEC - Skrášlia si domy a nemusia platiť daň! Obyvateľom Tisovca stačí trocha si upraviť fasádu domov a tri roky nemusia platiť daň z nehnuteľnosti. Majitelia domov, ktorí o odpustenie dane požiadali, sú nadšení a tešia sa z ušetrených financií.

„Doteraz o odpustenie dane z nehnuteľností požiadalo asi 20 Tisovčanov,“ povedal nám autor nápadu primátor Peter Mináč. Dobrá myšlienka sa teda ujala. „Požiadal som o odpustenie dane za dom na námestí, ktorý vlastním a prenajímam,“ hovorí Tisovčan Igor Kordík, ktorý tak každoročne ušetrí 16 tisícok.

Daň nebude musieť platiť ani Štefan Hudec: „Fasádu domu sme opravili ešte na jeseň, ba vymenili sme aj okná.“ Skrášliť bývanie sa rozhodli aj obyvatelia bytovky na Daxnerovej ulici. „Snažili sme sa na náš dom vybrať pekné farby,“ hovorí majiteľ jedného z bytov Ladislav Katona. Vlastníci týchto bytov ušetria asi sto korún ročne počas nasledujúcich troch rokov. „Každá koruna však poteší,“ zhodujú sa.

Mesto Tisovec odpúšťa podobným spôsobom dane po prvýkrát. „Tisovec je také pochmúrne mesto. Môj nápad by mal byť pre obyvateľov motiváciou, ako si ho skrášliť,“ uviedol primátor Mináč.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu