Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dell uvažuje nad rozšírením svojich aktivít na Slovensku

BRATISLAVA - Spoločnosť Dell má záujem na Slovensku rozširovať svoje aktivity. Ministrovi hospodárstva Ľubomírovi Jahnátkovi to potvrdil počas pracovnej ceste v USA viceprezident spoločnosti Dell Kip G. Thomson. Ako informoval hovorca ministra hospodárstva Branislav Zvara Dell v súčasnosti analyzuje, kde umiestni v Európe svoje vývojové centrum.

"Slovensko z nášho pohľadu a po skúsenostiach s vaším podnikateľským prostredím a kvalitným potenciálom odborných pracovných síl patrí z tohto hľadiska nielen k európskej extra triede. Musíte však zachytiť trendy v globalizujúcom sa svete," uviedol Thomson. Jahnátek ubezpečil amerického partnera, že slovenská vláda je pripravená podporiť investorov, ktorí zhodnotia intelektuálny potenciál a vedecké zázemie ľudí.

Americké spoločnosti majú záujem investovať na Slovensku aj do chemického a potravinárskeho priemyslu. O týchto investíciách rokoval Jahnátek s prezidentom spoločnosti Plastipak Williamom C. Youngom. "Americký biznismen s odvolaním sa na štúdie, ktoré si dali vypracovať tunajší manažéri a investori z oblasti chemického priemyslu, považuje Slovensko za jednu z najatraktívnejších destinácií pre ich aktivity," uviedol Zvara. Young informoval ministra Jahnátka, že chce v blízkej budúcnosti rozvinúť svoje aktivity v konkrétnom projekte na výrobu obalov na východe Slovenska. "Zároveň ho informoval o predbežných zámeroch ďalšieho chemického koncernu z USA patriaceho medzi popredných medzinárodných hráčov, ktorý tiež intenzívne analyzuje výhody i rizika prípadného príchodu na Slovensko," dodal Zvara.

Minister Jahnátek sa na pracovnej ceste v USA stretol aj s viceprezidentom spoločnosti Semiconductor Components Industries LLC Phoenix Petrom Zbedelom, ktorý vyzdvihol kvalitu školstva na Slovensku, vzdelanie špecialistov a ich odhodlanie pracovať. "S odborníkmi zo Slovenska máme výborné skúsenosti," zdôraznil Zbedel. Spoločnosť ON Semiconductor pôsobí od roku 1998 aj na Slovensku. V Piešťanoch investovala americká spoločnosť 65 mil. USD do výroby integrovaných obvodov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu