Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Práca po materskej: Predajte svoje schopnosti

Vďaka dieťaťu získate organizačné schopnosti
Vďaka dieťaťu získate organizačné schopnosti

Neistota a strach - to všetko môžete prežívať pri návrate do práce po materskej alebo rodičovskej dovolenke. Podľa odborníkov však nemusí takáto pauza zákonite znamenať prekážku v kariére, ale skôr odrazový mostík. Pri dieťati sa totiž naučíte byť trpezlivá a získate organizačné schopnosti, ktoré sú v kariére potrebné.

Podľa odborníkov by ste si pri hľadaní práce po materskej nemali robiť starosti. Pri dieťati sa naučíte byť aktívna, dokážete si zorganizovať čas, s prehľadom riešiť konflikty a mimoriadne situácie. To sú výhody, ktorými môžete na budúceho zamestnávateľa zapôsobiť i napriek tomu, že „pracovnú pauzu “ niektorí vnímajú skôr ako hendikep.

Ako si hľadať prácu


Dôležité je, aby ste si ujasnili, čo skutočne chcete. Buďte pripravené aj na to, že vám môžu ponúknuť pozíciu pod úroveň vzdelania. Ak je to však práca, ktorá vám môže otvoriť cestu do vášho odboru, neodmietajte ju. Ešte predtým, ako budete niekam posielať životopis, pouvažujte, čo ste na materskej získali. Vyzdvihnite v ňom schopnosť rýchlej reakcie a prácu pod tlakom.

Oprášte si vedomosti


Ak už máte dátum pohovoru, popracujte na svojej pamäti. Prečítajte si aktuálne články, zopakujte si cudzí jazyk, prejdite si legislatívu, ktorá by sa vám mohla hodiť. Naučte sa hovoriť o svojich prednostiach, ponúkať konštruktívne riešenia, vysvetliť, čo môže firma vďaka vám získať. Najdôležitejšie je, aby ste o sebe nikdy nepochybovali.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu