Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V Novom Meste nad Váhom sa boja odlivu zamestnávateľov

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM - Nový riaditeľ Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Novom Meste nad Váhom Marián Mesiarik sa obáva, že zahraniční investori, ktorí v meste zamestnávajú tisíce ľudí, majú záujem len o zisk a po čase odídu za lacnejšou pracovnou silou ďalej na východ.

"Náš okres je rizikový. Možno až 70 % zamestnanosti sú zahraničné firmy a ja sa bojím, že sa stane to, čo v Trenčíne," reagoval Mesiarik na hromadné prepúšťanie v Ozete Neo. Preto sa chce riaditeľ v apríli stretnúť s jednotlivými zamestnávateľmi a uzavrieť s nimi dohodu, že on im bude ponúkať kvalitných nezamestnaných ľudí a oni mu na oplátku včas, možno aj rok dopredu dajú vedieť, že sa plánujú z regiónu odsťahovať.

Mesiarik chcel, aby úrad práce preškoľoval súčasných zamestnancov zahraničných firiem a pripravil ich tým na možnú stratu práce, no spoločnosti podľa jeho slov nesúhlasili. Riaditeľ dodal, že do podnikov by sa mohol dostať cez odbory. Cestu vidí v tom, že ľuďom ponúknu preškoľovacie kurzy po večeroch a cez víkendy. Evidovaná nezamestnanosť v okrese Nové Mesto nad Váhom sa v súčasnosti pohybuje do piatich percent.

Marián Mesiarik je bývalý poslanec, banícky odborársky predák a podpredseda bývalej Strany občianskeho porozumenia (SOP). Na riaditeľskú stoličku úradu práce podľa svojich slov nastúpil ako nominant strany Smer-sociálna demokracia. Pred nástupom do funkcie bol na dôchodku, pred rokmi sa presťahoval na kopanice pri Starej Turej.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu