Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Štáty V4 chcú spoločne prilákať turistov

BRATISLAVA - Krajiny Vyšehradskej štvorky (V4) chcú tento rok spoločne vyvinúť aktivity na prilákanie turistov zo Spojených štátov, Japonska, Číny a Ruska do stredoeurópskeho regiónu.

Na propagáciu historických a hlavných miest, kúpeľov, pamiatok UNESCO a židovských pamätihodností v zahraničí vynaložia 358.000 eur (asi 12 miliónov korún). V Bratislave sa na tom dnes dohodli zástupcovia Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska.

"V konkurencii väčších štátov by sme sa len veľmi ťažko presadzovali individuálne na týchto trhoch," povedala novinárom na dnešnej tlačovej konferencii Zuzana Turáková zo Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR). Spolupráca krajín V4 v oblasti turizmu nadväzuje na spoločné aktivity z uplynulých rokov. Na ich financovaní sa podieľajú zhruba rovnakým dielom.

Stredná Európa sa tento rok bude prezentovať na septembrovom veľtrhu v Tokiu. O dva mesiace neskôr sa predstaví v spoločnom stánku pod hlavičkou European Quartet - One Melody na podobnom podujatí v Číne. Prostredníctvom dvoch workshopov posilní tiež marketingové aktivity v Rusku.

Za propagáciu Slovenska ako turisticky príťažlivej krajiny zodpovedá štátna agentúra SACR. Tá v tomto roku plánuje otvoriť svoje zastúpenie v Budapešti, pripravuje tiež pobočku v Bruseli. V budúcnosti k nim chce pridať aj kanceláriu v Japonsku. Turisti z krajiny vychádzajúceho slnka totiž zatiaľ neobjavili Slovensko v takom počte ako napríklad Číňania alebo Kórejci.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu