Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Skvelá správa: 11 800 nových pracovných miest!

Bytča: 1 000 pracovných miest
Bytča: 1 000 pracovných miest

SLOVENSKO - Trenčianska Ozeta, pekáreň a hydináreň v Košiciach, levický Levitex, píla vo Veľkých Kozmálovciach... Všetky tieto fabriky v poslednom čase avizovali hromadné prepúšťanie. Našťastie na Slovensko neprichádzajú len zlé správy.

Od začiatku roka sa ozvalo už niekoľko veľkých zahraničných investorov, ktorí sľubujú v rôznych kútoch krajiny nové pracovné príležitosti.

1. Nitra - 3 500 pracovných miest

Stavbu výrobnej haly v Nitre dokončuje firma SONY, ktorá odštartuje výrobu začiatkom augusta. Mesto v týchto dňoch rokuje aj s firmou RYOKA, ktorá bude zhotovovať komponenty pre Sony. V začiatku sú rokovania mesta s firmou MUHLBAUER, zaoberajúcou sa rôznymi typmi strojov pre strojárstvo, ktorá by mala tento rok ponúknuť prácu pre 200 ľudí. Rozbiehajú sa aj rokovania s firmou HOERBIGER - 300 zamestnancov v nej bude vyrábať súčiastky pre automobily.

2. Levice - 3 300 pracovných miest

Do priemyselnej zóny Levice- Juh, kde už pôsobia tri zahraničné spoločnosti a ďalších osem tu začína budovať závody, pribudnú tento rok dvaja investori z Nemecka a Česka, ktorí tu budú vyrábať predovšetkým súčiastky do automobilov a hliníkové produkty pre strojársky priemysel.

3. Zlaté Moravce - 1 500 pracovných miest

Taliansky investor tu na jar začne stavať fabriku na výrobu plastov a zamestná v nej asi 150 ľudí. Do dvoch rokov majú prísť do Zlatých Moraviec aj ďalší zahraniční podnikatelia, ktorí ponúknu robotu až 1 500 ľuďom. Celý priemyselný park bude na ploche asi 50 hektárov.

4. Trnava - 1 500 pracovných miest

Hoci by to mala byť jedna z najväčších investícií, ešte stále nad ňou visí otáznik a nepadlo definitívne áno. Juhokórejský výrobca elektroniky Samsung by mal v najbližších dňoch ohlásiť investíciu do závodu na výrobu LCD monitorov pri obci Voderady. Celková predpokladaná výška investície do roku 2010 sa odhaduje na 14 miliárd korún.

5. Bytča - 1 000 pracovných miest

V priemyselnom parku v Bytči stavia americká firma TRW nový závod, v ktorom budú vyrábať plastové súčiastky do osobných áut, vyrábaných v automobilkách PSA Peugeot Citroën, Kia Motors a nemeckej BMW. Ukončenie výstavby plánujú na jeseň.

6. Krásno nad Kysucou - 300 pracovných miest

Od leta by sa tu naplno mal začať realizovať projekt Sweedwood Slovakia. Táto výrobná organizácia švédskeho nábytkárskeho koncernu IKEA bude v bývalých Kysuckých drevárskych závodov spracovávať smrekové drevo.

7. Košice/ Kechnec - cca 300 pracovných miest

Do priemyselného parku v obci Kechnec pri Košiciach by tohto roku malo prísť 5 až 6 investorov. Predpokladané investície sa rátajú v miliardách.

8. Tornaľa - 200 pracovných miest

Zahraničný investor tu chce ešte tento rok vybudovať závod, kde bude šiť a vyrábať textílie.

9. Bardejov - 200 pracovných miest

Nemecká firma Kamax chce postaviť nový výrobný závod, kde budú robiť nástroje na výrobu vysokopevných skrutiek. Investujú 447 miliónov korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu