Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Telekomunikačný úrad potvrdil víťazstvo O2 v tendri

BRATISLAVA - Slovenský Telekomunikačný úrad (TÚ) nevyhovel protestu prokurátora, že sa minuloročné výberové konanie na tretieho mobilného operátora na Slovensku uskutočnilo nezákonne. V tendri zvíťazila spoločnosť Telefónica O2 Slovakia, ktorá začala prevádzkovať služby tento mesiac. Protest ešte posúdi predseda úradu Branislav Máčaj. Vyjadriť by sa mal do polovice marca, povedal hovorca úradu Roman Vavro.

Hovorca krajskej prokuratúry René Vanek dodal, že prokuratúra sa k prípadu vyjadrí až po rozhodnutí Máčaja. Ak by sa Máčaj stotožnil s verdiktom úradu, prokuratúra by sa mohla obrátiť na Najvyšší súd.

Bratislavská krajská prokuratúra namietala, že súťaž bola nezákonná. Opierala sa o podanie neúspešných uchádzačov Mobilkom Austria a B Four. Konzorciu B Four, ktoré vytvorili investičná skupina Penta a české Radiokomunikace, vadilo, že neboli vopred známe váhy jednotlivých hodnotiacich kritérií.

Niktoré médiá tiež uviedli, že dvaja členovia výberovej komisie čelili podozreniu z konfliktu zájmov. Telekomunikačný úrad však zatiaľ všetky námietky proti tendru odmietol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu