Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

NBS opäť ponechala úrokové sadzby nezmenené

BRATISLAVA - Kľúčové úrokové sadzby v slovenskej ekonomike zostávajú nezmenené aj po januárovom zasadnutí Bankovej rady Národnej banky Slovenska (NBS).

Centrálna banka v utorok rozhodla o ponechaní sadzieb na doterajšej úrovni, čo znamená, že limitná úroková sadzba pre dvojtýždňové sterilizačné repotendre zostáva vo výške 4,75 % p.a., jednodňová refinančná reposadzba na 6,25 % p.a. a jednodňová sterilizačná reposadzba zostane naďalej na úrovni 3,25 % p.a. Informoval o tom hovorca centrálnej banky Igor Barát.

Vlani menila NBS základné úrokové sadzby v ekonomike štyrikrát. Počas minulého roka Banková rada NBS odhlasovala zvýšenie sadzieb zhodne o 50 bázických bodov vo februári a neskôr v máji, a následne v júli, kedy rozhodla o zvýšení úrokových sadzieb pre dvojtýždňové sterilizačné repotendre o 50 bázických bodov a pre jednodňové refinančné obchody o 100 bodov. Sadzby pre jednodňové sterilizačné obchody ostali v júli nezmenené. Zatiaľ posledné zvýšenie úrokových sadzieb, zhodne o 25 bázických bodov, odhlasovala NBS v septembri.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu