Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Štát dá investorom na pracovné miesta a vzdelávanie 1,7 mld. Sk

BRATISLAVA - Štát do roku 2013 vyplatí 29 investorom na vytváranie pracovných miest a vzdelávanie zamestnancov vyše 1,7 miliardy korún.

Vyplýva to z údajov, ktoré dnes zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny. Firmy dostanú príspevky vo forme štátnej pomoci, ktorú si dohodli s vládou pred rozbehnutím investičných projektov na Slovensku.

"Predpokladáme, že sa týmto spôsobom podarí podporiť zamestnanosť hlavne v regiónoch s najvyššou nezamestnanosťou," povedala novinárom Vieroslava Ráchelová z ústredia práce.

Ústredie práce očakáva, že investorom na vznik 8363 nových pracovných miest prispeje čiastkou 1,4 miliardy Sk, ďalších 346 miliónov korún má smerovať na vzdelávanie vyše 8000 pracovníkov v týchto podnikoch.

Do konca vlaňajška úrad podporil vytvorenie 1734 pracovných miest v rámci individuálnej štátnej pomoci pre firmy, a to vrátane automobiliek Kia Motors či PSA Peugeot Citroën, ktoré vybudovali na Slovensku závody. Na vzdelávanie zamestnancov poskytol 634 miliónov Sk.

Ústredie práce informovalo, že rozbehlo projekt na vzdelávanie zamestnancov v podnikateľských i nepodnikateľských subjektoch. Program má pomôcť predchádzať hromadnému prepúšťaniu v podnikoch, prípadne zvýšiť šance prepusteného zamestnanca na trhu práce. Pre Bratislavský región je naň vyčlenených 35 miliónov Sk, pre ostatné regióny dohromady 230 miliónov Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu