Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Firma z USA postaví rekreačné centrum pri Domici za 180 mil.Sk

BRATISLAVA - Americká spoločnosť Glamour Capital chce preinvestovať viac ako 180 miliónov korún do oddychovo-zábavného areálu pri jaskyni Domica v Slovenskom krase.

Za prvou väčšou investíciou do turizmu v regióne na juhu východného Slovenska stojí finančná skupina Stone Investments, ktorá spravuje fondy za deväť miliárd dolárov, napísal dnes istý denník.

Domica je jedinou slovenskou prírodnou pamiatkou pod ochranou UNESCO. Patrí do jaskynného systému, ktorý pokračuje v maďarskom národnom parku Aggtelek. Do maďarskej časti komplexu zatiaľ jazdí oveľa viac turistov ako do slovenskej.

Projekt počíta okrem iného s výstavbou hotela, bungalovov, rýchleho občerstvenia, reštaurácie, relaxačného centra a tematického parku s replikou stredovekého hradu i prírodným amfiteátrom. Atrakciou parku budú príbehy a postavičky slovenských ľudových rozprávok, napísal denník. Súčasťou projektu má byť aj zázemie pre speleoklimatickú liečbu pre ozdravné pobyty v jaskyni.

Investor začal so stavbou vlani v októbri, do začiatku tohtoročnej letnej sezóny by mal byť areál hotový. Jeho denná kapacita bude okolo 500 osôb. Návratnosť investície rozpočítali na šesť rokov. Američania plánujú voziť turistov do Domice aj priamo zo Spojených štátov.

Pôvodne sprivatizoval ubytovacie a reštauračné služby pri jaskyni podnikateľ, ktorý ich chcel využívať pre speleoterapiu. Skrachoval a jeho majetok skončil v úverujúcej banke. Glamour Capital skúpil areál pri Domici pred troma rokmi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu