Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nevyhadzujte viac svoje peniaze von oknom

Nevyhadzujte viac svoje peniaze von oknom
Nevyhadzujte viac svoje peniaze von oknom (Zdroj: Zuno)

Už ste si niekedy spočítali, koľko zaplatíte svojej banke na mesačných poplatkoch? Možno vás suma nepríjemne prekvapí. Ročne sú to aj stovky eur. Ide pritom o základné služby, ktoré potrebujeme k bežnému životu. Na poplatkoch sa však dá ušetriť. My vám poradíme ako nato.

Účet bez poplatkov pre aktívnych

Ak patríte k tým, ktorí svoj účet využívajú aktívne, určite vás už neraz prekvapilo mesačné vyúčtovanie banky. Poplatky za to, že ste viackrát platili kartou alebo viackrát vyberali peniaze z bankomatu, vedia sumu navýšiť aj dvojnásobne. Dobrou správou je, že existuje možnosť, ako využívať svoj účet aktívne a nezaplatiť zaň ani cent. S takouto možnosťou prichádza online banka Zuno. Účet Plus môže mať zadarmo ktokoľvek, kto počas mesiaca vykoná platby debetnou alebo kreditnou kartou vo výške 100 eur. Služby, ktoré účet Plus zahŕňa, sa pritom svojou povahou nelíšia od iných bežných účtov.

Pomocou účtu je možné vykonávať platby do tuzemska či zahraničia, platby SEPA, sporiť či dostávať notifikačné sms o pohyboch a transakciách. Rozdiel je však v tom, že v Zuno môžete mať svoj účet zadarmo. Výhodou online banky je aj to, že šetrí čas svojim klientom a nenúti ich chodiť na pobočky. Žiadne totiž nemá. Všetko sa dá vybaviť online - stačí pripojenie k internetu a pár minút na vyplnenie krátkej online žiadosti.

Poistenie karty k účtu budete mať zadarmo

Už sa vám stalo, že ste vďaka nešťastným okolnostiam museli riešiť zablokovanie svojej karty? Ak nie, patríte k tým šťastnejším, no mnohí majú nanešťastie opačnú skúsenosť. Banky často ponúkajú ku kartám možnosť pripoistenia. Táto služba ušetrí klientom množstvo starostí a ochráni ich financie v prípade straty karty či jej krádeže. Väčšinou sa ale s poistením spájajú poplatky, ktoré sa zobrazia na dodatočných výdavkoch pri zakladaní účtu. To neplatí v prípade účtu Plus. Vaša karta bude poistená automaticky, bez akýchkoľvek poplatkov navyše.

Internetové banky majú tú výhodu, že poplatky za služby v nich sú nízke až nulové, a preto ponúkajú klientom bezplatné alternatívy bežne spoplatňovaných služieb. Navyše, ak využívate svoj účet aktívne, nie je dôvod, aby ste utrácali na poplatkoch za jeho vedenie, keď ho môžete mať zadarmo a ušetrené peniaze môžete minúť na iný účel.

Viac info nájdete tu

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu