Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nezamestnanosť nad 20% malo na konci novembra až 16 okresov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Miera nezamestnanosti bola ku koncu novembra minulého roka vyššia ako 20 % v 16 okresoch Slovenska. Oproti novembru 2012 sa počet okresov presahujúcich 20-percentnú nezamestnanosť znížil o štyri.

Okresy, v ktorých bola na konci novembra minulého roka nezamestnanosť nad 20 %, patria do Prešovského, Banskobystrického alebo Košického kraja. Zo 16 okresov sa sedem nachádza v Prešovskom kraji, päť v Banskobystrickom kraji a štyri v Košickom kraji. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má už dlhodobo okres Rimavská Sobota. Na konci novembra minulého roka v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 31,45 %, čo bolo o 3,20 percentuálneho bodu menej ako v novembri 2012. Nasleduje okres Revúca, kde miera nezamestnanosti v desiatom mesiaci vlaňajška medziročne klesla o 1,94 percentuálneho bodu na 29,53 %.

Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Kežmarok. V ňom bola na konci novembra minulého roka miera nezamestnanosti 27,79 %, čo je oproti koncu novembra 2012 pokles o 2,02 percentuálneho bodu. Okres Poltár vykázal 25,42-percentnú mieru nezamestnanosti, čo je medziročný pokles o 0,58 percentuálneho bodu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu