Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Od utorka lacnejšia nafta aj benzín

BRATISLAVA - Motorové palivá na slovenských čerpacích staniciach by mali byť opäť lacnejšie. Cena litra benzínu by sa mala od utorka znížiť o 70 halierov, nafta by mala zlacnieť o 80 halierov.

Dôvodom poklesu cien je hlavne pokračujúca mierna zima na európskom kontinente aj v Spojených štátoch. Napísali to internetové portály tankovanie.sk a natankuj.sk, ktoré sledujú vývoj cien motorových palív na Slovensku.

Ak sa ohlásené zníženie cien potvrdí, priemerná cena jedného litra 95-oktánového benzínu by mala klesnúť na 35,30 Sk. Naftu, ktorá zlacnela naposledy minulý týždeň o korunu za liter, by motoristi mali tankovať v priemere za 35,85 Sk. Podľa natankuj.sk sa za takéto priemerné ceny na Slovensku naposledy tankovalo koncom marca 2005.

"Mierne počasie tlmí dopyt po ropných produktoch, čo podporuje pokles kótovaných cien ropy a ropných produktov na medzinárodných trhoch," uviedol portál tankovanie.sk. Spojené štáty podľa neho napríklad v súčasnosti potrebujú zhruba iba polovicu objemu nafty v porovnaní s bežným obdobím roka.

www.natankuj.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu