Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slovenská pošta chce kúpiť nákladné autá za 1,1 milióna eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Štátna spoločnosť Slovenská pošta, a.s. Banská Bystrica plánuje nakúpiť trinásť nových nákladných automobilov na prevoz poštových zásielok. Predpokladaná cena za ich dodanie počas dvanástich mesiacov je 1,1 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) Vyplýva to z verejnej súťaže, ktorú Slovenská pošta vyhlásila vo Vestníku verejného obstarávania.

Ponuky sa majú otvárať 13. januára 2014, pričom o dodávateľovi má rozhodnúť následná elektronická aukcia. Záujemcovia majú preukázať, že v každom z posledných troch rokov, teda 2010 až 2012, dosiahli obrat v oblasti, ktorej sa zákazka týka, vo výške minimálne 1,3 mil. eur. Majú pritom predložiť zoznam zmlúv, s potvrdením odberateľa o uspokojivom plnení, na dodávku rovnakých alebo podobných automobilov v celkovej hodnote najmenej 950 tis. eur bez DPH.

Slovenská pošta, a. s. vznikla 1. januára 1993 ako štátny podnik so sídlom v Bratislave, od 1. marca 1996 má centrálu v Banskej Bystrici a od 1. októbra 2004 sa zmenila na akciovú spoločnosť. Jej akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Spoločnosť má základné imanie vo výške 214,3 mil. eur a prevádzkuje sieť viac ako 1 500 plne automatizovaných pobočiek. Spoločnosť tak môže okrem klasických poštových služieb poskytovať aj finančné, bankové, komunikačné a elektronické služby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu