Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Záujem o bločkovú lotériu na Slovensku klesol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Záujem Slovákov o účasť v bločkovej lotérii sa po jej rozjazde znížil. Do dnešného druhého kola žrebovania o finančné ceny totiž ľudia zaregistrovali o necelú pätinu menej pokladničných dokladov ako v septembri.

Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnila štátna lotériová spoločnosť Tipos. Bločkovú lotériu pripravila vláda premiéra Roberta Fica ako jedno z opatrení proti daňovým únikom. Do hry sa môže zapojiť každý záujemca s pokladničným dokladom za nákup v hodnote aspoň jedného eura.

Podmienkou je, aby bol bloček vystavený od začiatku septembra a zároveň nesmie byť starší ako dva mesiace. Do prvého kola žrebovania o desať finančných cien v rozmedzí od 100 do 10.000 eur Slováci zaregistrovali viac ako sedem miliónov bločkov.

Do ďalšieho žrebovania prihlásili v uplynulých dvoch týždňoch 5,8 milióna pokladničných dokladov, teda o 17,6 percenta menej. Tipos napriek tomu tvrdí, že záujem o lotériu na päťmiliónovom Slovensku neutícha. Losovanie finančných odmien v celkovej výške 20.000 eur sa koná každé dva týždne.

Raz za mesiac pribudne v žrebovaní bločkovej lotérie ďalších osem vecných alebo peňažných cien, na začiatku to budú automobily.

Prostredníctvom lotérie chce Ficova vláda prinútiť občanov, aby pri nákupoch požadovali od obchodníkov pokladničný doklad. Kvôli podvodom, ktorých sa pri evidencii tržieb dopúšťajú podnikatelia, štát vraj prichádza na daniach o 150 miliónov eur ročne. Povinnosť používať elektronickú registračnú pokladnicu má na Slovensku väčšina podnikateľov, ktorí inkasujú hotovosť za predaný tovar alebo za poskytnuté služby .

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu