Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Podnikatelia pozor: Pozrite, čo môžete získať od štátu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Malí podnikatelia a mikropodnikatelia by sa mali ľahšie dostať k stimulom pre výskum a vývoj zo štátneho rozpočtu. Vyplýva to z novely zákona o stimuloch pre výskum a vývoj, ktorú na dnešnom rokovaní schválila vláda SR. Na rokovanie novelu predložilo ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu.

Doterajšia prax podľa rezortu školstva ukázala, že mikropodnikatelia a malí podnikatelia nemali možnosť získať stimuly, keďže mali problém investovať určenú výšku vlastných prostriedkov do projektu. "V záujme zjednodušenia a sprístupnenia poskytnutia stimulov pre mikropodnikateľov a malých podnikateľov sa vypúšťa obmedzenie spočívajúce v ustanovení minimálnej výšky celkových oprávnených nákladov pre projekt," píše sa v dôvodovej správe k materiálu.
      
Niektoré ustanovenia zákona bolo treba upraviť tak, aby mikropodnikatelia a malí podnikatelia neboli znevýhodnení pri podávaní žiadostí oproti ostatným potenciálnym žiadateľom o stimuly, tvrdí ministerstvo. Ak návrh schváli parlament a podpíše ho prezident, účinnosť by mal nadobudnúť 1. decembra 2013.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu