Štvrtok, 15. apríl 2021. Meniny má Fedor, zajtra Dana, Danica.

Pravá ovčia bryndza sa dočkala: Získala ochrannú známku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: Topky.sk
04.03.2013 14:46

BRATISLAVA - Pravú bryndzu so 100-percentným obsahom ovčej hrudky budú môcť spotrebitelia rozlíšiť jednoduchšie. Cech výrobcov ovčieho syra (CVOS) totiž nechal na Úrade priemyselného vlastníctva v Banskej Bystrici zaregistrovať pomenovanie "Ovčia bryndza salašnícka", ktoré bude môcť niesť iba výrobok vyrobený výlučne z ovčieho hrudkového syra.


Ako ďalej informuje predsedníčka CVOS Blanka Krčíková, takáto bryndza bude mať na obale trojlístok bielej farby v zelenom obdĺžniku. Výrobky s takýmto označením by sa mali v obchodoch objaviť na prelome marca a apríla tohto roka.

Iniciatívu CVOS privítal Karol Herian, bývalý riaditeľ Výskumného ústavu mliekarenského v Žiline. Podľa jeho slov ochranná známka podporí možnosti výroby na tradičných salašoch a poskytne dobrý podnet pre rozvoj regionálnych mliečnych výrobkov. Zároveň predstavuje aj pozitívny signál pre rozvoj slovenského ovčiarstva.

Cech výrobcov ovčieho syra združuje štrnástich výrobcov ovčieho syra s celoslovenskou pôsobnosťou. Podmienkou členstva je zachovávanie tradičných výrobných postupov.


Nástroje k článku



ZDROJ: SITA
FOTO: Topky.sk

Nahlásiť chybu

Najčítanejšie články