Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slováci budú v roku 2013 prenajímať menej bytov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V roku 2013 budú Slováci investovať do kúpy nehnuteľnosti hlavne v záujme bývania, a nie ďalšieho prenájmu. Vyplýva to z prognózy spoločnosti YIT Reding.

"Trh v roku 2013 by sa podľa nášho názoru, čo sa týka kvantitatívnej úrovne, nemal zásadne líšiť od roku 2012," konštatuje Milan Murcko, riaditeľ pre developerské projekty spoločnosti YIT Reding. Pokračovať bude podľa neho aj trend "viac kvality za menej peňazí", a to najmä v prípade materiálov a remeselného prevedenia.

"Toto bude jeden z hlavných konkurenčných faktov aj v blízkej budúcnosti," dodal. Murcko taktiež zastáva názor, že priemerná cena bytov v roku 2013 by mala kopírovať vlaňajšiu úroveň.

S miernym oživením na trhu v novom roku počíta firma Herrys. Ľudia v minulom roku uprednostňovali už postavené novostavby, ktoré sa do značnej miery vypredali. Podobný trend očakávame aj v roku 2013," uvádza Filip Žoldák zo spoločnosti Herrys. Podľa Žoldáka v nasledujúcich 12 mesiacoch pribudne aj viac začatých novostavieb, ktoré budú ponúkať prevažne malometrážne byty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu